Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Момордика Bitter Gourd 2 г

Момордика Bitter Gourd 2 г

 
Едногодишно растение от сем. Тиквови с катерливо и  дълго до 5 м стъбло с оранжево-червен плодове. Всички надземни части на растението са използваеми като храна и лечебни. Младите плодове с дължина до 10 см с листата са ценна подправка за ястия с месо, зеленчуци и салати. Когато се консумират сурови имат горчив вкус и  поради тази причина плодовете му се наричат още горчив пъпеш. За премахване на горчивината се приготвя саламура, в която престояват за няколко часа и след което се оставя да заври. Влияе положително на храносмилането, снижава нивото на кръвната захар, показва въздействие срещу различни ракови образувания, има антивирусно действие. Съдържанието на витамин С в тях е съпоставимо с това на лимоните.

Момордиката се отглежда както краставиците, с тази причина, че тя се нуждае от по-дълъг вегетационен период преди да започне да плододава и затова семената се засяват рано (чрез разсад или директно) - до средата на май на разстояние 100 х 60-80 см. 

Устойчива на болести. След началото на цъфтежа плодовете се развиват бързо и затова трябва да се берат често.

Предпочита слънчеви места, плодородна и влажна почва.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1