Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Монарда Monarda citriodora purple-viole

Монарда Monarda citriodora purple-viole

 
Mногогодишно тревисто растение с презимуващо, хоризонтално коренище. Стъблата са четири ръбести, прави, с власинки. Листата са срещуположно разположени, на къси дръжки, овални и заострени. Също са покрити с редки власинки. Цветовете са дребни, събрани в главесто съцветие.У нас се отглежда като градинско растение и подправка. Напълно зимоустойчива. 

Достига на височина от 80-до100 см. Сеитба в края на март - началото на април. Пониква в края на април - началото на май. След две или три седмици разсадете на постоянно място.

Цъфти от юли до септември. Съцветията са едри (до 6 см в диаметър) и ефектни, обагрени в бяло, розово, лилаво или червено. Цъфтежът е продължителен. Лесно за отглеждане растение. Расте добре на плодородна почва с редовно поливане. Добре е да мулчирате почвата около нея, за да не изсъхва бързо. На 3-4 години растението се дели. Прецъфтелите стъбла се изрязват наесен.

В цветни бордюри и композиции. Цветът е траен във ваза. Напоследък монардата все по-често се отглежда като ароматно и кулинарно растение. Прекрасно медоносно растение. Семената и служат за храна на птиците.
 
За поръчка
  • 0.1 г - 1.35 лв
  • бр.
семена артикулен номер Л249909
 1