Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Натриев бентонит Clarit

Натриев бентонит Clarit

 
Бентонит подходящ за бяло вино и мъст

Описание на продукта
Натриев бентонит, представляващ флокулиращ агент, използван при третирането на гроздовата мъст с оглед избистряне, а също и на вината с цел избистряне и белтъчно стабилизиране.
Обикновено, натриевият бентонит се препоръчва особенно за избистряване на гроздовата мъст, получена от бели сортове грозде. Препоръчваните дози варират, в зависимост от фитосанитарното състояние на реколтата и агробиологичните характеристики на сорта.

Препоръчителни дози за употреба
От 30 до 100 гр./100 литра
Определянето на точната доза може да се извърши след лабораторен тест.

Начин на употреба
Препоръчва се приготвянето на 5% воден разтвор – например 50 гр. бентонит в 1 литър вода със стайна температура. С оглед получаването на хомогенни смеси се препоръчва бентонитът да се слага във водата малко по малко при енергично и продължително размесване. Внимава се да не се образуват топчета. За тази цел са подходящи електрически бъркалки.
Изчаква се стриктно 24 часа, време необходимо за набъбване на бентонита. След набъбването се прави ново разбъркване на разтвора от бентонит в продължение на няколко секунди, преди да се използва. Ако полученият разтвор не е достатъчно вискозен, се променя пропорцията на бентонит във водата до 7,5%
Продължителността на действието на бентонита може да се удължи понякога до 2 седмици и понякога дори и до 4 - 6 седмици, без да има риск от придаване на чужд вкус на виното.

Съхранение
Да се съхранява в сухи помещения.
 
За поръчка
  • 500 гр. - 7 лв
  • 100 гр. - 1.8 лв
  • бр.
 1