Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Натриев бентонит Microcol Alpha

Натриев бентонит Microcol Alpha

 
Висококачествен натриев микрогранулиран бентонит с висока адсорбционна способност, предвиден за избистряне и белтъчно стабилизиране на гроздова мъст и вина в широк интервал на рН, особено при бели вина.
Препоръчваните дози варират, в зависимост от състоянието на реколтата и агробиологичните характеристики на сорта

Енологични приложения

Стабилизиращи свойства по отношение на термо-чувствителни протеини
Широк стабилизиращ спектър на действие
Предпазва ароматите на вината
Предпазва цвета на вината
Препоръчителни дози за употреба

От 10 до 80 гр./100 литра съобразно протеиновата нестабилност на вината. В случаи на приложение при млади червени вина, дози от порядъка на 5 до 10 гр./100 литра позволяват елиминирането на нестабилната багрилна материя. Определянето на точната доза може да се извърши след лабораторен тест.

Начин на употреба

Microcol Alpha се разтваря във вода при съотношение 1:10, като е препоръчително да се разбърква непрекъснато и енергично в продължение на 2 часа. Бентонитът се оставя в покой в продължение на 12 ? 24 часа за хидратиране  и набъбване. Препоръчително е да се използва топла вода – около 50°C, за да оптимизира рехидратацията.
След набъбването се прави ново разбъркване на разтвора от бентонит в продължение на няколко секунди, преди да се използва.

Съхранение

Да се съхранява в сухи помещения.
 
За поръчка
  • 500 гр. - 7 лв
  • 100 гр. - 2.25 лв
  • бр.
 1