Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Новозеландски сушен сфагнум 100 гр.

Новозеландски сушен сфагнум 100 гр.

 
Най-висока категория Новозеландски сушени сфагнум мъхове от видове:
Sphagnum cristatumis
Sphagnum subnitenshave
 
Новозеландският сушен сфагнум мъх е признат в цял свят като първокласна растежна среда и добавка в субстратите за орхидеи. Той е естествено изсушен на атмосферен въздух, за да се гарантира максимален капацитет на задържане на вода от 96%. Това позволява на мъха
да задържа влагата и хранителни вещества и по-лесно да ги освобождава на растението, като същевременно се избягва натрупването на нежелани соли.

Сушеният сфагнум поддържа структурата в съда в продължение на няколко години, намалявайки разходите за пресаждане, както и стресирането на растенията. Поради неговата стерилна природа, сфагнумът предпазва корените от патогените, които ги атакуват.

Приложение:
  • За професионално и хоби отглеждане на различни видове орхидеи;
  • Създава неповторим декоративен ефект;
  • Като добавка за подобряване структурата на субстратите;
  • За подпомагане на растежа и предпазване на корените на млади растения;
  • За насекомоядни растения и бонсаи;
  • За терариуми и аквариуми.

Употреба:
Поставете мъха в съд с обем около 10 л. Залейте с топла вода, при абсорбирането на водата, мъхът постепенно започва да увеличава обема си. Преди употреба изцедете леко излишната вода.

Сушеният сфагнум често се използва от градинарите за флорални елементи, аранжировки или при подредбата на висящи кошници. Може да се използва и като повърхностен слой върху субстрата в саксиите, предпазвайки растенията от прекомерно изсушаване или преовлажняване като същевременно създава приятен и екзотичен нюанс в декорацията.

При употреба в терариуми, след замърсяване, мъхът може да се изпере като се накисне в хладка, престояла пое един ден чешмяна вода, след което внимателно се изцежда, повторете процедурата докато е необходимо.
Този мъх може да се изпира така, няколко пъти.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1