Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Пахира Pachira Aquatica - дървото на парите (12 cm)

Пахира Pachira Aquatica - дървото на парите (12 cm)

 
ПАХИРА - ДЪРВОТО НА ПАРИТЕ. Може да се срещне и с други имена - Дърво на съдбата, Щастлива съдба, Диво какаово дърво, Гвинейски кестен, Money Tree.

Растението има характерно удебеляване в долната част на стъблото, чийто размери и състояние в известна степен зависят от условията на отглеждане.

 Вътре в удебелената част има кухина, в която се натрупва вода - растението използва при нужда запасите от влага, затова пахирата може да изтърпи пресушаване на почвата, но много лошо понася излишното поливане.

Понася добре ярка светлина, без пряко слънце. Пахирата расте добре на източен или западен прозорец. 

През пролетта и лятото се полива умерено, след като повърхностният слой е изсъхнал. При недостатъчно влага листата провисват и изсъхват, а при прекалено много влага – корените загниват. Водата за поливане трябва да е мека и топла. Добро решение е да се използва преварена вода.

През периода от април до август подхранвайте със специализирани торове през 2- 3 седмици. 
Минималната температура, която издържа е 10С

В домашни условия пахирата предпочита леко затъмнено място. В първите дни, след като я вземете у дома, започнете да я опръсквате по два пъти на ден, като се стараете стеблото да остава сухо, за да не загние. Ако пахирата е в пластмасова саксия, необходимо е да я присадите в керамична след 2 – 3 седмици. При пресаждане ползвайте специализирана почва за палмови растения. 

Растенията са засадени в саксии с диаметър 12 см.
Височина 45 см.


Ако Ви харесва, споделете с приятели!
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1