Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Перила (Китайски босилек ) 0.5 гр.

Перила (Китайски босилек ) 0.5 гр.

 
У нас перилата се отглежда като едногодишно растение. Може да се отглежда както на балкона, така и в градината. Отглеждането е лесно и без съмнение полезно както като красиво листно-декоративно растение, така и като лечебно и кулинарно такова. Привлича пеперудите.

Перилата достига до височина 1м и ширина 50-60см. Има декоративна листна маса. 

Отглежда се на слънчево място с добре дренирана почва и умерено поливане. Понася подстригване и е подходящо за направа на геометрични фигури със сезонни цветя. Пензирането е желателно, за да се получи гъсто и добре разклонено растение. Посевът може да се направи през април в съдчета. Семената поникнат на топло и светло. Добре е върхът да се пензира още във фаза разсад. Когато премине опасността от слани младите растения се разсаждат на открито на разстояние 25 см. едно от друго.

Като декоративно растение перилата се използва в цветни композиции с многогодишни или едногодишни градински цветя. Перилата е не само декоративно, но и кулинарно растение притежаващо висока хранителна стойност, богато на витамини и минерали, с приятен и екзотичен вкус и аромат. Традиционно използвана в салати, супи и други ястия в китайската, индийска и японска кухня, обикновено заедно с джинджифил. Подхожда на ястия с ориз и риба. Листата се варят или пържат. Могат да се консумират и сурови. Запарката от листата помагат при алергични реакции, както и при настинка, белодробни заболявания, повръщане, хранителни отравяния.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1