Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Перовския Perovskia Blue Spire (9 cm)

Перовския Perovskia Blue Spire (9 cm)

 
Руски градински чай, (Руски мъдрец, руска салвия) е тревист, многогодишен полухраст, с произход Централна Азия - район, който включва Афганистан, Иран, Пакистан и Тибет. На външен вид прилича на лавандулата.

Расте изправено, със сиво бели стъбла, които са от 0,9 м. до 1.3 м. височина, с дълбоко назъбени сребристо-сиви листа, които са около 5 см. дълги и около 3 см. широки. Листата са силно ароматни, при смачкване  наподобяват  аромата  на градински чай и лавандула. В края на лятото и есента, цъфти с малки синьо виолетови цветчетата събрани в големи съцветия с дължина до 30 см. Цъфтежа е продължителен около 3 месеца. Изисква пълно слънце, но е толерантен и към студа.  Сухоустойчив вид, вирее на варовити почви с високо PH.

Може да се засажда самостоятелно Съчетава се добре и с декоративни треви цъфтящи с бели или жълти цветчета. Други възможни комбинации включват - растения с тъмно зелена окраска, или аранжиране с други със сребърни листа растения.

Растенията са засадени в 9 см. саксии и могат да се засаждат на постоянно място от ранна пролет до късна есен.

Производител: Холандия

 
Продуктът ще се предлага след месец Февруари.
 1