Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Платикодон Platycodon Astra White (12cm)

Платикодон Platycodon Astra White (12cm)

 
Платикодона бива наричан още Китайска или Японска камбанка както и балонче. Първото от синонимните му имена идва от ареала му на разпространение, който обхваща Китай, Корея, Япония и Източен Сибир или с две думи цяла Източна Азия. А балонче се нарича поради прилика на цветните пъпки точно преди разпукването им с балоните за летене. Намира широко приложение в лехи и алпинеуми. Подходящи партньори са гипсофилата и сапунарията.

Платикодон е отделен род многогодишно растение  само един предтставител в него grandiflorus принадлежащ на семейство Кампанули или на латински Кампанулацее (Campanulaceae)

Платикодона не е капризно растение, многогодишен е, издържа до -40 градуса така че може да се гледа както в саксия така и в градината, не изисква някаква по специална почва, само трябва да се разположи на слънце или полусянка. Полива се когато почвата изсъхне. Достигат на височина до 50-60 см. най-много цъфти от юли до август. 

Отглеждане: Умерено поливане и наторяване. През есента се подрязва. 
Растенията са засадени в контейнери с диаметър 12 см. Ако Ви харесва, споделете с приятели!
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1