Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Рицин Ricinus communis red leaved 5 бр. семена

Рицин Ricinus communis red leaved 5 бр. семена

 
Рицинът е незимоустойчиво растение и затова у нас се отглежда като едногодишно. Стъблото е зелено до червено - лилаво голо, но много разклонено и създава впечатление за голямо растение, достига височина до 1,5 - 2 метра. Кореновата му система е много добре развита, може да достигне до 2 метра дълбочина. Листата са гланцирани с дължина между 15 - 40 см и са назъбени.  Ефектното обагряне на листата  в червеникаво лилаво се цени от озеленителите, които използват семената на рицина за атрактивен дизайн на частни градини. 

Цъфти от юли до октомври. Мъжките цветове имат бял цвят, а женските са червено - лилави. Плодовете са бодливи имат зеленикаво до червеникаво-лилав цвят и в тях се съдържат овалните с пъпчица на прикрепването към плода (подобно главичка на кърлеж) лъскави приличащи на боб семена на рицин (до три броя семена на рицин в плод). Тези особености са дали основание на народа да ги нарича “кърлежан боб”.

Цялото растение е отровно - съдържа отровния белтък рицин и алкалоида рицинин. Семената му съдържат 45-60% рициново масло. 

Семената се засяват през март – април, разстояние между растенията 80х80-100 см.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1