Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Салвия - градински чай

Салвия - градински чай

 
Градинският чай (Salvia officinalis) е многогодишен полухраст с височина 60 см, който се отглежда като декоративно растение, подправка и билка. Отглеждано в саксия може да се комбинира с червен босилек. Цъфти през юни и юли, с дребни, виолетови цветове, разположени в съцветия във формата на клас. Листата на градинския чай са вечнозелени, продълговати и покрити с мъх. От тях се разнася и ароматът на растението.

Градинският чай остава като култура на едно място в продължение на 9-10 години. Изисква топли и сухи райони с мека и снежна зима. Макар че е топлолюбив вид, успешно презимува при нашите климатични условия. Измръзва рано наполет, когато сокодвижението е започнало, само ако се случи поредица от мразовити дни.

Свтлолюбива култура е, но понася слабо засенчване. Характерна за градинския чай е високата сухоустойчивост, която се дължи на добре развитата коренова система и покритата с власинки листна маса. Растението не понася преовлажняване и в такива случаи загива.

растенията са засадени в саксия с диаметър 14 см. 
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1