Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Солейролия Soleirolia soleirolii

Солейролия Soleirolia soleirolii

 
Многогодишно тревисто растение отглеждано у нас главно като стайно растение. Солейролията  произхожда от тропическите гори на о. Майорка, Корсика и Сардиния

Солейролията е растение с множество фини тънки стебълца, обсипани с безброй кръгли зелени листенца с големина около 3-5 мм в диаметър.   Цъфти на пролет – със сребристо-зеленикави звездовидни цветчета. Разположени са плътно към стеблото в пазвите на листенцата. На височина достига не повече от 8-10 см, но има доста бърз почвопокривен ефект.
Минималната температура която издържа е 5°С

Солейролията се отглежда в широки и плитки саксии за да се използва  като зелена покривка за саксии с други растения, които се нуждаят от висока влажност на почвата. Развива се доста бързо.  Солейролията обича проветриво място и през летния сезон може да се изнесе навън.   На пролет растението се подрязва в случай, че е ако е старо. Солейролията се използва и като хидрокултура.

Температура: През зимата от 8 до 18ºС, а лятото – от 16 ÷ 25ºС

Светлина: Развива се най-добре на сянка. Преките слънчеви лъчи прогарят растението. Северния прозорец е най-доброто място за нея. Добре расте на изкуствена светлина.

Поливане: От пролетта до есента се полива обилно, но между две поливания почвата трябва да се остави да засъхне.

Пръскане: Пръскайте обилно!

Влажност: Нуждае се от висока въздушна влажност!

Торене: През пролетта и  лятото се тори на 2 седмици в подложката, за да не се повредят листата на растението със специализирани торове за листнодекоративни растения. 

Растенията са засадени в 9 см. саксии.

Производител: Холандия


Изпратете ни снимка на вашата градина или балкон, споделете вашия опит в отглеждането - в лично съобщение или пишете на admin@sortovisemena-bg.com 
Благодаря Ви предварително за отделеното време! 
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1