Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Терракоттем универсал 200 гр.

Терракоттем универсал 200 гр.

 
Технология за подобряване на почвата, разработена да увеличи развитието корените, производството на биомаса и процента на оцеляване на растенията, като същевременно се намали наполовина нуждата от поливане.
Увеличете задържащия капацитет на водата и хранителните вещества в почвите и субстратите, подобрете тяхната структура и характеристики, насърчете развитието на корените и растежа на растенията и намалете необходимостта от поливане до 50% с TerraCottem® - технология за подобряване на почвата.

Определение:
Материален подобрител на почвата, разработен за увеличаване на капацитета за задържане на влагата и хранителните вещества в почви и субстрати, и подобряване на тяхната структура, аерация и характеристики. Това от своя страна повишава развитието на корените на растенията и съответно растежа им, като същевременно намалява необходимостта от поливане до 50%.
Тази екологична технология е резултат от патентована научно балансирана композиция, състояща се от повече от 20 различни вещества, основана на различни акриламиди и съполимери на акрилна киселина, неутрализирани с калиеви и амониеви соли, балансирана смес от бавно действащи  разтворими минерални торове; растежни стимулатори и вулканични минерали.

Приложения:
При засаждане на дървета и храсти.
Залесяване и рекултивация.
Незаменим при изграждане на покривни градини и тревни площи.
При засаждане на балконски растения в сандъчета или висящи кошници.
В декоративното градинарство и зеленчукопроизводство.
В земеделието.
Прилага се непосредствено преди пресаждането или засяването.
Прилага се само еднократно.

TerraCottem® Universal трябва да се смесва хомогенно в зоната на корените или в субстрата.

Ползи:
Здрави растения и увеличаване на добивите.
Увеличен процент на оцеляване на присадените растения до 100%.
Увеличен процент на задържане на водата.
Здрави и дълбоко развити корени.
Повишена микробиологична активност.
По-бързо и по-добро приспособяване на растенията.
Висока устойчивост към стрес от засушаване и болести.
По-добро усвояване на торовете.
Позволява развитието на растения върху деградирали, засолени и трудни за обработване почви.

Засаждане на дървета и храсти.
Много по-скъпо и трудоемко е да замените неприхванало се дърво отколкото да вземете необходимите предпазни мерки в момента на засаждане.
Засаждайки дърветата и храстите с TerraCottem® Universal те ще виреят, дори и в най-трудните условия.
Един успешен проект за засаждане на дървета - независимо дали е в частна градина, на полето, в парк, гора или на рекултивиран терен трябва да започне с правилния избор на дървета, адаптирани към почвените и климатични условия на местообитанието. Дърветата трябва да бъдат добре подбрани от разсадника, чисти от вируси и с добра сортова чистота. Внимание трябва да се обърне и на подготвянето на дупките за растенията. Те не трябва да бъдат нито твърде дълбоки, нито твърде плитки - а малко по-дълбоки от кореновата бала, но за сметка на това най-малко два пъти по-широки. Дървета трябва да се наполеят добре само след засаждането, а след прихващането поливането се определя от влажността на почвата, а не от времето на годината.

Добре дренираната почва осигурява идеална среда на младите дръвчета да развият добра коренова система.  Правилното съотношение на аерация  и влага в почвата гарантира добро прихващане и аклиматизиране на дърветата. Излишъка или недостига на вода, сбитата почва  и стреса при пресаждането могат да доведат до слаба вегетация и дори смърт на дървото.

Още от създаването си, технологията за подобряване на почвата TerraCottem® се е доказала със своята ефективност и икономичност, в залесяването, презалесяването, мелиорациите и проекти за възстановяване на околната среда в световен мащаб. С обезпечаването на вода, хранителни вещества и растежни стимулатори около корените на растенията TerraCottem® Universal стимулира развитието на корените и растежа на растенията, осигурява на присадените дървета и храсти, значително по-голям шанс да оцелеят в критичният период след засаждане и в продължение на много години след това.

Норми и методи на употреба:

1.5 кг на м3 почва от изкопаната дупка за растението или в предварително приготвен субстрат. 
Или 1.5 г на литър почва или субстрат.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1