Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Течен биостимулатор с калий Биокалиум

Течен биостимулатор с калий Биокалиум

 
Течен биостимулатор с калий

СЪСТАВ
Течна меласа, Органичен азот (N) 2,5 %, Калиев оксид (K2O) разтворен във вода 6%, Органичен въглерод (C) 13,5%

МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ

Висококачествен биостимулатор произведен от повторно ферментирала меласа по изключителен метод чрез активиране с натурални ензими. Характеризира се с високо съдържание на калий, който е неразделна част от органичната матрица и е високо усвоим.

С продукта се внасят хранителни елементи в лесно достъпна форма, като се подобрява качеството на културите: съдържание на минерални соли, цвят, аромат и т.н.

Калият е „ключът” на биологичната система наречена растение. Отговорен е за синтеза на белтъците, за отварянето и затварянето на устицата, качеството на семената, устойчивостта на болести, за нормалния ход на фотосинтезата, повишава преноса на въглехидрати от листата към другите органи на растението, както и синтеза на захари. Увеличава натрупването на монозахариди в плодовете и зеленчуците, увеличава съдържанието на захари в кореноплодите, скорбяла в картофите, удебелява клетъчните стени на зърнените култури и повишава устойчивостта им към полягане, а при лена и конопа подобрява качеството на влакната. Чрез улесняване на натрупването на въглехидрати в растителните клетки, калия повишава осмотичното налягане на клетъчния сок, и по този начин увеличава студоустойчивостта на растенията.

ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА

Листно третиране (ние препоръчваме да се интегрира с ЕВРОАЛГ С и /или АМИНОСТИМ БИО):

Зърнени и маслодайни култури: 2,5 – 3 кг/ха
Овощни култури, цитрусови култури, маслина, ягоди и лозя: 2,5-3 кг/ха
Декоративни растения, листни зеленчуци: 1.5 кг/ха – други градински култури: 2.5-3 кг/ха
Отглеждане на технически култури: (картофи, тютюн, цвекло, коноп и др.): 2,5-3 кг/ха
 
За поръчка
  • 500 мл - 6.4 лв
  • бр.
 1