Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Треволистен чесън (Чеснова трева)

Треволистен чесън (Чеснова трева)

 
Треволистният чесън (Allium tuberosum) е от рода на чесъна. Произхожда от Азия. В източноазиатските страни се отглежда много нашироко като зеленчукова култура. През последните години се е разпространил и се отглежда и в Западна Европа. Растението не образува голяма луковица, затова се отглежда предимно за листата, които много приличат на трева. Съществуват и сортове от треволистния чесън, които се отглеждат заради ядливите цветоносни стъбла. Листата му са дълги 20-30 см и имат лек, много приятен чеснов вкус. Най-ценното качество на треволистния чесън е, че растението е многогодишно и може да се  реколтира от ранна пролет до късна есен.

Образува туфи, които с всяка година се разрастват, а ако не ви трябват семената, най-добре е да изрязвате младите цветоносни стъбла, за да има растението повече хранителни вещества за израстването на листната маса. Ако искате обаче да си размножите растението, то тогава засейте семената и си произведете разсад. Използвайте малки кофички. След като израснат, внимателно разсадете младите растения на постоянното им място в зеленчуковата градина. Разсаждането става по схемата 30х 20см. Ако желаете да смените мястото на вече засаден  треволистен вид в градината, това може да стане през есенно-зимния период. През вегетацията грижите за новият посев се състоят от плевене и поливане при засушаване. Треволистният чесън не се напада от болести и неприятели.
Източник: Градината БГ

Произход: W.Legutko
 
За поръчка
  • 1 г - 1.7 лв
  • бр.
 1