Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Фестука, синя трева Festuca Glauca intense blue (11 sm)

Фестука, синя трева Festuca Glauca intense blue (11 sm)

 
Фестуката се отглежда и като стайна култура, която радва окото с декоративните цветове на своите листа.Изглежда добре, засадена поединично, или в комбинация с други растителни видове. Съгласно с законите на фен шуй, фестуката не само ще привлече положителна енергия във вашия дом, но и сама ще я генерира. Тя не изисква специално място - където и да я сложите, ще бъде полезна. Но ако искате да стимулирате своето служебно израстване, я поставете в зона "кариера", която се намира непосредствено до входа на вашето жилище. В къта на богатството, ситуиран в противоположния ляв ъгъл от вратата на балкона или терасата, фестуката ще допринесе за подобряването на благосъстоянието на вашето семейство. 

В саксия се пресажда на три години, на открито - през десет

Фестуката трудно вирее в сухи и тежки почви. Посадете я в почвена смес с неутрална реакция. През първата година растежът е много бавен. Растението се формира окончателно чак през втората - третата година. Ако го отглеждате като саксийна култура, трябва да го пресаждате на всеки 3 години, за да съхрани красивата окраска на листата си.
Фестуката е подходяща за алпинеуми. Интересно се съчетава  в комбинация с големи декоративни камъни. Добре се вписва и в градината, а също и като стайна култура. Напоследък се използва и при озеленяване на покриви. На едно и също място може да расте и се развива в продължение на 10 години. Устойчива е на механични повреди. Има голямо разнообразие на сортове, както за слънчеви, така и за затъмнени участъци.

По материали на Градината БГ

Растенията са засадени в 11 см саксии и могат да се засаждат на постоянно място от ранна пролет до късна есен.
Надземната част е с височина 20 см.
Производител: Холандия


Ако Ви харесва, споделете с приятели!
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1