Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Хибискус Hibiscus Blue Chiffon® (9 cm)

Хибискус Hibiscus Blue Chiffon® (9 cm)

 
Хибискуса е широколистен цъфтящ храст. Многобройни и атрактивни виолетови сини цветове са отличителен белег на вида, както и късният му цъфтеж в края на лятото и в началото на есента, когато много храсти отдавна не цъфтят. Тичинките са заобиколени от група от по-малки, вътрешни венчелистчета (също виолетово-сини на цвят), които придават на цвета един накъдрен или "двоен” външен вид. Храста може да го оформите до височина 140 см.

За добро развитие и цъфтеж е добре да се засажда на слънчево или полусенчесто място   в добре дренирана, глинеста почва, обогатена с хумус.

Със своите сини цветя, този храст е много привлекателен не само с външния си вид, привлича пеперудите и други насекоми. Може да го оформяте като жив плет, да го засаждате в група или самостоятелно. За щастие, храстите са доста толерантни към сухи условия. В действителност, пожълтяване на листата могат да бъдат индикация за твърде много, а не твърде малко вода.

Тъй като то цъфти на нова дървесина, обикновено се подрязват през пролетта. При по старите храсти резитбата е за подмладяване.
Растенията са засадени в 9 см. саксии и могат да се засаждат на постоянно място от ранна пролет до късна есен.

Производител: Холандия
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1