Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Хмел Humulus Diva® (9 sm)

Хмел Humulus Diva® (9 sm)

 
Синоними: гурец, повой, повит, гуреш, , мел, печен крак, пафит и др.

Расте по влажни места край реки, в храсталаци и широколистни гори в цяла Европа при надморска височина до 1000 м. Тревисто увивно многогодишно растение с кухо, грапаво стебло, достигащо на дължина 3-8 м, покрито с къси извити шипчета, с които се захваща за околните предмети. Листата са едри, последователни, нарязани, като долните са цели 5-делни, а горните – 3-делни заострени. Цветовете са светло виолетови, събрани в гроздовидни съцветия, които се намират в пазвите на горните листа. Женските цветове са разположени в пазвите на жълтозелени, люспи видни прицветници и образуват класовидни съцветия, наподобяващи шишарки с дължина до 5 см при узряване. Мъжките цветове са жълтозелени и образуват метличесто съцветие с 5 тичинки и 5 листчета. Плодът на хмела е сивкаво сплеснато, яйцевидно орехче, достигащо на дължина до 3 мм. Цъфти праз май- август.

Използват се шишарковидните съцветия на хмела, които се берат края на август, началото на септември. Приложение при безсъние, нервно разстройство, при анемия , при висока температура и др.

Растенията са засадени в 9 см. саксии и могат да се засаждат на постоянно място от ранна пролет до късна есен.

Производител: Холандия

 
Продуктът не се предлага в момента.
 1