Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Циния Лилипут Zinnia elegans Purple Gem

Циния Лилипут Zinnia elegans Purple Gem

 
Цинията лилипут е грациозно лятно цвете, идващо от Мексико. Един перфектен сорт, който се цени високо при аранжиране на дворове,градини, както и за изграждане на цветни фигури и надписи от цветя. 

Подходяща е за отглеждане в скални кътове и бордюри на открити и огрени от слънцето места, които в същото време са защитени от силни ветрове и течения.

 Растението е с височина около 55 см. През лятото тя е украсена с малки пурпурни цветчета (3-5 см). Цинията цъфти от началото на юни до падането на първите слани през октомври. Засадете семената през март – април за получаване на разсад или в началото на май – директна сеитба. Полученият разсад се насажда на разстояние от около 30 см, за да има пространство за развитие на повече разклонения. Покрийте семената на Цинията с 0,5 см рохкава почва. При оптимални условия семената на мини Цинията покълват за време от  7 до 10 дни. Поливането трябва да е умерено, като овлажнявате почвата, но не я при поливате. Намалете поливането по време на цъфтежа.

Почвата трябва да е богата на хранителни вещества и с добра водопропускливост. Изберете слънчево и топло място, защитено от силни течения. Не издържа на ниски температури и не е зимоустойчиво. Цинията се отглежда като едногодишно растение, което се размножава чрез семена.
 
За поръчка
  • 0.5 г - 1.6 лв
  • бр.
семена артикулен номер Л360086
 1