Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Юка Bright Edge (variegated) # 1 бр.

Юка Bright Edge (variegated) # 1 бр.

 
опаковка с 1 бр. 
размер: I
височина на растението: височина 125 см.
период на цъфтене: от юни до октомври  
многогодишно
Семейство (род): Agavaceae

Необикновено едро вечнозелено многогодишно растение. Намира широко приложение в паркове, градини, алпинеуми, единично или групово засаждане. Тяхна родина е Северна Америка.

Листата са дълги 60 см и широки 2,5-3 см. Те са плътни мечовидни, жилави, обагрени в тъмнозелено до синкаво- сиво, вечнозелени.  Цъфти всяка година  през лятото или есента. Цветовете приличат на цветовете на момината сълза, но в много уголемен вид. Те са със звънчевидна форма, събрани в доста голямо съцветие метлица,  с дълъг цветонос, с който растението може да достигне до 2,5 м височина. Венчето на цветовете е бяло, отвън зеленикаво и е 3,5-5 см дълго. Цветните дръжки имат прицветни листчета. Растението образува много издънки. Подхранва се с комбинирани торове за листно декоративни през пролетта и лятото. Има умерена нужда от вода.

Подходящи партньори: Лавандула, Непета, Сантолина, Сини сортове хвойна.

Размножаването на юката става по вегетативен начин, чрез издънки. Засаждат се от март до юни през 60 см. и дълбочина 6-8 см. 

Макар, че е невзискателно растение, юката се развива най-добре на пропускливи почви и слънчеви места. За саксийно отглеждане се използва почвена смеска от равни части градинска почва, парникова почва и пясък.

Производител: Холандия
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1