Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - лешник Трапезундски пакет

лешник Трапезундски пакет

 
Лешникът е многогодишно храстовидно растение с височина до 6 – 8 метра, характеризиращо се с образуването на множествени издънки. Може да се отглежда и като дървовидно растение. При храстовидно отглеждане растенията встъпват в плододаване на петата шестата година след засаждането, а при дървовидно (когато растенията са присадени) по – рано. При подходяща агротехника те плододават 15 – 20 години. За по-големи добиви се налага във всяко насаждение да има поне два лешникови сорта, които взаимно да се опрашват. Опрашването се извършва от вятъра. Лешника е най – рано цъфтящия овощен вид в нашата страна. Плодовете са средно едри яйцевидни, закръглени с остро изтеглен връх. През периода декември – януари проявява задоволителна студоустойчивост. Лешника вирее добре на умерено богати, песъчливо – глинести, хумусно – карбонатни или наносни почви.. Резитбата е в зависимост от това дали растенията ще се отглеждат като храсти или едностъблено.  

Корените са пакетирани в стърготини и обвити в стреч фолио

Най-подходящото време за засаждане на дръвчета е от средата на Октомври (след като паднат листата) до средата на Март (преди да се разлистят). По това време на годината температурите са ниски, доста често и отрицателни. При тези температури не е добре дръвчетата да стоят дълго време извън почвата (на студено и сухо), защото могат да измръзнат или изсъхнат.

*ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТЕХНОЛОГИЯТА НА ЗАСАЖДАНЕ ЩЕ НАМЕРИТЕ -> ТУК
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1