Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - семена Нахут (Cicer arietinum)

семена Нахут (Cicer arietinum)

 
Семена Нахут: Вкусна и Богата Реколта
Семената нахут са идеалният избор за всеки земеделец или хоби градинар. 

Нахутът е растение от семейство бобови, с важни кулинарни и хранителни качества. Ето някои от основните предимства и характеристики на семената нахут:
Богат на Хранителни Вещества: Нахутът е изключително богат на протеини и фибри, което го прави подходящ за хранителната диета на всеки.
Разнообразен начини на консумация: Семената нахут могат да се консумират свежи, сухи или покълнали. Това отваря безброй възможности за тяхното включване в различни ястия и рецепти.

Идеален за комерсиално земеделие - Използва се за възстановяване на почвеното плодородие.

Съвети за успешно реколтиране
Засаждането на семената нахут започва през април и май директно на открито. Вегетационният период на нахута е около 90-120 дни. За по-бързо покълване, преди засаждане може да накиснете семената в хладка вода за 12 часа. Нахутът предпочита слънчево изложение и леко дренирана почва. Поливайте редовно, без да претоварвате почвата с вода. Премахвайте плевелите от околността на сеитбата редовно. Шушулките се берат след 90-120 дни от засаждането, когато придобият златист цвят.

Семената нахут предлагат не само вкусни ястия, но и вълнуващо преживяване за всеки земеделец или градинар. Заповядайте в света на нахута и се насладете на богата реколта!
 
За поръчка
  • 50 г - 2.8 лв
  • бр.
семена артикулен номер +9362
 1