Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Нека пролетта да дойде с красота!

Нека пролетта да дойде с красота!

 
Какво би ни зарадвало най-много през пролетта, ако не един пъстър и прекрасен букет от пролетни цветя. Все още има време да помислим за създаване на разноцветна палитра, която може да грейне в градината, на перваза на прозореца или на балкона. Бъдете креативни и с въображение и така ще бъдете възнаградени.

При правилен подбор, пролетните цветя могат да красят терасите и градините с месеци. Може да комбинирате луковични цветя с различна височина и вид, и така ще създадете едно пъстро разнообразие. Има цветя, които са със ниски стъбла и са създадени специално да могат да се отглеждат в саксии и кашпи. Такива са например минзухарите, лалетата-джуджета и нарцисите, които безспорно се нареждат сред любимите пролетни цветя.

Дълбочината на засаждане се определя от големината на луковицата, която трябва да е два пъти нейният размер. Този вид растения не обичат прекомерна влага, затова ако се садят в саксии, то трябва да са пробити и да се осигури добър дренаж за оттичане на водата в противен случай луковиците ще изгният. Ако комбинирате луковиците от различни видове, то ги подредете първо по-едрите луковици - това са нарциси, лалета, лилиум, след това сложете един пласт пръст и тогава наредете по-малките луковици минзухар, сцила, ириси и др., като се стараете да се засадят между големите. Ако садете в саксии или кашпи то засадете до 2 сантиментра под ръба и полейте обилно след засаждането. Добра практика е няколко дни, след това да покриете саксиите с торф и мулч, за да предпазите почвата от изсъхване и от по-сериозни зимни студове. Не ги садете прекалено плътно, за да образуват по-едри цветове. Дистанцията зависи от размера на цветето: при минзухарите е 5-6 см, а при лалетата – до 12 см.

Ако балконът е закрит, но не се отоплява, продължете да поливате луковиците, не позволявайте почвата да пресъхне напълно. Те нямат нужда от чак такава защита, но все пак ги увийте в нещо и ги поставете върху изолираща подложка.
С малко усилия комбинирайте композиции от минзухари, лалета, нарциси, зюмбюли, лилиуми, мускари, сцила и градината или балкона на пролет ще бъде една ароматна, красива и цветна ферия за сетивата ви.

➡ Информация за видове, сортове, цена и поръчка ще намерите, като кликнете върху линка http://bit.ly/1fnUgKZ
 
За поръчка
  • статия - 0 лв
  • бр.
 1