Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Статии

Статии

Допълнителни материали за сваляне

  • Търсене в статиите:
 
Здравецът е многогодишно тревисто растение от рода Гераниум (Geranium). В градината намира многостранно приложение: като подсевна култура покрай дървета, като покриващи земята, в поляни, алпинеуми, както и като партньори на множество многогодишни растения в лехите. Вирее на слънце и на сянка до 2500 м. надморска височина, а като билка за здраве се използват листата, корените и цветовете му.
 
Съществуват над 70 вида хости, от които са селекционирани около 750 разновидности - от малки джуджета (5 см) до гигантски, почти двуметрови. Средната височина на хостите е около 100 см.
 
Божурът (Peonia) има древна история. Както на повечето красиви цветя, родината му е Китай, а китайското му име е (най-красив). И наистина, когато погледнем една цъфнала градина, погледът ни се спира на голямата туфа едри, наситени цветове.
 
Една стара руска легенда разказва за момините сълзи, които израсли от сълзите на водната княгиня Волхова. Тя пламенно обикнала храбрия гуслар Садко. Но когато Волхова научила за горещата любов на Садко към Любава, излязла на брега, за да послуша за последен път чудесните песни на своя любим
 
Zantedeschia се отглежда лесно почти в целия свят. Има два вида кала – вечнозелената Zantedeschia Aethiopica и цветните хибриди, често наричани мини кали. Двата вида се отглеждат по доста различен начин!
 
Кората първа изпитва температурните колебания, замръзва, получава слънчеви изгаряния, напуква се, поразява се от вредители-корояди, загрубява и се бели по естествени причини – затова тя изисква постоянни грижи. Ако е повредена кората, в последствие започва да се поврежда и дървесината, което води силно отслабване на дървото и преждевременната му смърт.
 
Листата на ябълковите и крушови дървета вече пожълтяват и постепенно започват да падат. Същото се отнася и за дюлите, черешите и вишните. Сега е моментът да приложите фитосанитарна практика, която е подходяща за силно нападнати дръвчета от струпясване - при ябълки и круши, а черешите и вишните - от бяла ръжда.
 
Много цветя се свързват с любовта, но само едно от тях свързваме със самовлюбването и самовглъбеността - нарцисът. Според добре позната древногръцка легенда синът на речния бог Кефис и нимфата Лириопи бил толкова красив, че запленен от собственото си отражение в чистата речна вода, понечил да го целуне и паднал, и се удавил в реката.
 
Колкото студена и продължителна да е зимата, тя винаги бива побеждавана от пролетта. Нейните предвестници, цветята, са много, но само едно от тях носи името й – примула (Primula).
 
като кликнете на бутона „Харесва ми“ ще следете всички новини и промоции. Ще научавате актуална информация за нови продукти, полезни съвети и схеми за растителна защита.
 
 
 
 1