Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Статии

Статии

Допълнителни материали за сваляне

  • Търсене в статиите:
 
Семейство - Iridaceae Изключително разнообразна група растения. Срещат се видове с височина около 1 м, а така също и джуджета. Разнообразие има и в обагрянето.
 
Могат да бъдат отглеждани и като цъфтящи, и като листно декоративни. Продължителния цъфтеж, устойчивостта им на жега и не на последно място заради неподатливостта им на болести и вредители, те са измежду най-обичаните цветя поради екзотичния си вид
 
Едно от най-любимите декоративни растения - мушкатото (Pelargonium zonale), вече може да се отглежда и със семена. Едва ли има цветар, който да не е размножавал мушкато с чепка или резник. Така нар. вегетативно размножаване е лесно изпълнимо и честа практика за придобиване на нови растения с различна багра
 
Семената на някои културни растения са много дребни. Например такива семена имат бегонията и петунията. Когато дребните семена се засеят направо, количеството им, попаднало в почвата, е над сеитбената норма и поникналите растения трябва де се прореждат. По този начин, от една страна, има загуба на ценно семе, а от друга, за прореждането се влага повече труд.
 
За направата на бяло вино като начало е необходимо да разполагаме с изходна суровина, а именно грозде. Белите вина в 99,9% от случаите се правят от бели сортове грозде, но има и редки изключения, когато изходната суровина е грозде от червен сорт.
 
Съобразно “Закона за виното и спиртните напитки” на Република България пенливите вина и искрящите вина са обединени в категория шумящи вина. Шумящи са вината, които в резултат на първична или вторична алкохолна ферментация или чрез добавяне на въглероден диоксид се характеризират с отделяне на въглероден диоксид при отваряне на съда, в който се съхраняват.
 
Розовите вина или така наречените “розета” комбинират в себе си качествата на белите и червени вина. Имат до голяма степен характеристиките на червените вина - същите плодови нюанси, различни по сила танини (което привлича любителите на червени вина), но за сметка на това се сервират охладени( което е голям плюс за любителите на бели вина).
 
Специалните вина могат да се разделят на три основни групи - ликьорни, ароматизирани и благородно сладки. Ликьорни Наричани още фортифицирани или подсилени вина се правят в почти всички страни винопроизводителки, а сред най-известните такива вина са Порт, Шери, Мадейра, Малага и Марсала (всички носят имената на районите, където се произвеждат).
 
За направата на червено вино разбира се като начало имаме нужда от изходна суровина, а именно грозде с тъмночервен, тъмносин или тъмнолилав цвят на ципата. Бързото обиране и транспортиране на гроздето до избата също е много важно, но не е толкова критично, колкото при белите вина.
 
Люлякът символизира младост, обновление, пролетно възраждане. Поднасянето на бял люляк означава желание за среща, а лилавият е признание в любов.
 
 
 
 1