Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Статии

Статии

Допълнителни материали за сваляне

  • Търсене в статиите:
 
Старицата Зима и нейните спътници Мраз и Вятър се наговорили да не пускат Пролетта на земята.
 
Змиите сега се събуждат, отровата им е в голямо количество и е силно токсична, предупреждава доц. Анета Хубенова, шеф на Клиниката по токсикология към "Пирогов".
 
Основна роля имат пасбищните кърлежи. Заразяването на човек става чрез ухапване от инфектиран кърлеж, по рядко чрез смачкване с пръсти и попадане на съдържимото на кърлежа през конюнктивата. За предаване на инфекцията са необходими средно 1-2 дни, поради което ранното сваляне на забития кърлеж е най-добрата профилактика.
 
Приготвяне на бордолезов разтвор Бордолезовият разтвор е най-използвания препарат за растителна защита срещу болестите по лозята, овощните дървета, тютюна и зеленчуците.
 
Приложението на изкуствените торове е въведено преди повече от век и ползването им допринася не само за увеличаване на добивите , но и за повишаване качеството на отглежданите култури. Колкото по - добра е устойчивостта на почвата към болести и климатични фактори, толкова плодовитостта и е по висока и стабилна.
 
Другото име на лилиума е "Звезда на земята". Легендата разказва, че когато падащите звезди докоснат земната повърхност, се превръщат в цветя.
 
Национална Служба за Растителна Защита (НСРЗ) и Асоциация Растителнозащитна Индустрия България (АРИБ) успешно продължават работата по съвместния проект за обучение на операторите да предотвратяват замърсявания на води с продукти за растителна защита от точкови източници - "TOPPS България"
 
Оптималните условия за съхранение на виното включват стабилни температури около 13ºС, приблизително 80% влажност и тъмнина. Така описаната среда е идентична на условията в пещера или на хладна, влажна изба.
 
Докато повечето бели вина са предназначени за консумация до две - три години след датата на реколтата, много червени вина запазват качествата си и дори ги подобряват с възрастта. Има вина от сортовете каберне совиньон, широка мелнишка лоза и мавруд, които ако са бутилирани добре и се съхраняват правилно, ще продължат да подобряват качествата си до седем - десет години след датата на реколтата.
 
Най-общо, дегустация означава оценяване на виното, като впечатлението се формира на базата на зрителна, обонятелна и вкусова оценка.
 
 
 
 1