Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Статии

Статии

Допълнителни материали за сваляне

  • Търсене в статиите:
 
ВИНАРСКИ ТЕРМИНИ Алкохолна ферментация: превръщането на захарта в алкохол и въглероден двуокис с помощта на дрожди. Голяма част от облика на виното се създава по време на този процес.
 
По стопанско значение прасковата се нарежда на трето място след ябълката и сливата. От една страна това се дължи на много добрите вкусови и технологични качества на плодовете, а от друга, на обстоятелството, че почти четири месеца (от средата на юни до началото на октомври) зреят различни прасковени сортове.
 
Значение и разпространение: Ябълката Malus domestica е дърво от рода Malus, принадлежащ към семейство Розоцветни Rosaceae, и е едно от най-широко култивираните дървета.
 
Крушите Pyrus Pear са род дървета от семейство Розоцветни (Rosaceae). Климатичните и почвените условия са изключително благоприятни за развитие на крушата в цялата страна.
 
Сливата Prunus domestica е основен овощен вид за страната и заема второ място по площ и производство след ябълката. Тя се отличава с добра студоустойчивост през фазата на дълбокия покой като много сортове понасят до минус 30°С.
 
Дървото встъпва рано в плододаване - още през третата година след засаждането. Плодовете узряват рано, непосредствено след тези на черешата и вишнята.
 
Леска или лешник (Corylus) е род покритосеменни растения от семейство Брезови (Betulaceae). У нас е слабо разпространен, въпреки благоприятните условия за отглеждането му.
 
Киви (Actinidia deliciosa), растение от семейство Актинидиеви, което е многогодишна лиана, достигаща до 20-25 метра височина с доста едри листа.
 
Родината му е северна Америка. Поради ценните му качества, напоследък има доста голям интерес към нея. Добивите от един храст варират от 4-12 кг, но могат да достигнат и 15 кг.
 
Видът (Juglans regia) се отглежда за ядките и дървесината си и е ценен овощен вид. Плодовете му са богати на мазнини, витамини, минерални съставки, белтъчини и др.
 
 
 
 1