Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Статии

Статии

Допълнителни материали за сваляне

  • Търсене в статиите:
 
Бадемовите дървета имат доста буен растеж в млада възраст. По-късно растежът затихва и височината на короната достига 7 м. Встъпва в плододаване на 2-тата - 3-тата година, а пълното - към 6-ата - 7-ата.
 
Черешовите дървета се отглеждат на едно и също място над 30 години, което налага да се спазват всички изисквания при технологията на създаване на насаждението.
 
Значението и се определя от редовното и изобилно плододаване и голямата биологична стойност на плодовете. Плодовете съдържат 17-20% захари и над 70% в сушените, като 85-90% от тях е фруктоза, поради което са полезни за болни от диабет.
 
Нарът е храст или малко дърво с гъста корона. Корените му са добре развити и достигат 3 – 4 метра дължина. Нарът е склонен да образува много коренови издънки, които могат да се използват за размножаване.
 
Кестеновите плодове имат широка и разностранна употреба и висока биологична стойност. Използват се за храна в сурово, печено и варено състояние, както и във вид на брашно в сладкарската промишленост и др.
 
В повечето случай у нас смокинята се отглежда като храст. Кореновата им система е мощна, образува много издънки и има голяма възстановителна способност. Листата са прости с дълги дръжки. Имат различна форма – от цяло крайни до дълбоко нарязани.
 
Плодовете на дюлята са много ценени, използват се както за консумация в прясно състояние така и за преработка и като лечебно средство. Имат високото съдържание на пектин, което се движи от 1.1% до 3% .
 
У нас предимно в домашните дворовете се отглежда като културно растение едро плодният дрян, като наред с плодовете високо се ценят и много добрите му декоративни качества - ранен цъфтеж, добре облистена корона и красиви плодове.
 
Вечнозелено дърво със сиво-зелени листа, малки бели ароматни цветове през пролетта, които произвеждат голямо количество прашец.Маслината е най-старото известно култивирано дърво в историята на човечеството.
 
Мандарината е един от най-известните представители от семейството на цитрусите, познат още от древността. Представлява неголямо, вечнозелено субтропично плодово дърво с тъмнозелени, блестящи листа.
 
 
 
 1