Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Статии

Статии

Допълнителни материали за сваляне

  • Търсене в статиите:
 
Някога, много отдавна, във време, което вече никой не помни, в далечна страна, наречена Персия, властвал могъщ шах. Любимата му жена починала, но преди това го дарила с най-голямото му богатство – прелестна дъщеря, която от всичко на света най много обичала баща си и да се грижи за необятната си розова градина.
 
Един от най-уханните летни плодове, истински "двойник" на жаркото слънце, събрал в себе си палитра от витамини, минерали и уникален нежен вкус. От екзотичен ордьовър до лек летен десерт, пъпешът заема достойно място и е незаменим компаньон на всякакви сладко-солени кулинарни изкушения.
 
Характерно за тази група рози е високото стъбло, което остига височина 1.20 – 1.50 м. В литературата тези рози са известни като щамбови рози.
 
Генетичният анализ разкри, че орехите променят активността на много гени, които са свързани с рак на гърдата както при мишките, така и при хората.
 
Важно е да се има предвид, че върху активността на дрождите влияят множество фактори, съответно и върху рестартирането на спрялата ферментация.
 
В случай, че времето не позволява засаждане веднага след закупуването на розите, може да ги съхраните по няколко начина:
 
За високата оценка на плодовете може да се съди по гръцкото название на вида диоспирос, което означава храна на боговете. Плодовете съдържат доста захари (до 17-20%), витамини, йод (до 39 мг%), пектин, минерални соли и др.
 
У нас предимно в домашните дворовете се отглежда като културно растение едроплодният дрян, като наред с плодовете високо се ценят и много добрите му декоративни качества - ранен цъфтеж, добре облистена корона и красиви плодове.
 
Лукът е едно от най-разпространените растения в цял свят. Заради ценните си вкусови качества и големите ползи за здравето на хората той е и неизменен участник в почти всяко ястие от нашата трапеза. С името "лук" в общия смисъл се наричат растения от рода Лук (Allium)
 
Физалисът е култура, придобила популярност у нас през последните години. Род Физалис принадлежи към семейство Картофови, към което спадат още доматите, пиперът, картофите и патладжанът
 
 
 
 1