Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Статии

Статии

Допълнителни материали за сваляне

  • Търсене в статиите:
 
Гладиол – болести и неприятели Вирусни болести Пръстеновидното прошарване е по листата и по луковиците
 
Ехинацеята е измежду цветята, които не може да останат незабелязани в градината. Тя веднага привлича погледа с царствения си вид – на “главата” - медена на цвят корона, обрамчена от леко увиснали листенца с копринен блясък, долу –пищна “пола” от грапави листа.
 
Латинско наименование: Agapanthus \r\n Агапантус е бързорастящо многогодишно цвете, подходящо за отглеждане в градина и в домашни условия. Цветето на любовта Агапантус ще гали погледа и душата ви с нежни окраски и буйна зеленина, без самото то да изисква много любов от ваша страна.
 
Ранункулусите са род тревисти растения от семейство Лютикови, наброяващи около 400 вида. Между тях има и едногодишни, и многогодишни. Латинското име идва от rana -жаба, и е свързано с влаголюбието на растенията. Видовете, които се срещат в българската флора, са известни с имената лютиче и жаблек.
 
Акантус (Синя шапка) / Acanthus е известен още като меча стъпка и Страшинк Латинското наименование на растението е заемка от гръцки език. Според древногръцкия мит Аканта е била нимфа, в която се влюбил Аполон. Той искал да я отвлече, но Аканта издрала лицето му с нокти, и за да я накаже, Аполон я превърнал в бодливо растение.
 
Многогодишно тревисто растение с презимуващо коренище. От него излизат няколко прави и високи стъбла с височина до 1,5 м. с длановидни, тънко и високо врязани перести листа. Цветовете са наредени гроздовидно по горната част на стъблото. Цветът се състои от пет нееднакви обикновено виолетови, рядко сини, червеникави или бели чашечни листа, най-големият, от които е подобен на шлем.
 
Осигуряването на качествени и здрави дръвчета, с доказана сортова автентичност е един от решаващите фактори за успешното им отглеждане в овощната градина. Допускането на грешки в това отношение е особено опасно при създаването на по-големи градини. Всички регистрирани овощни разсадници и търговски обекти се контролират от Службите по апробация и семеконтрол
 
Уважаеми Клиенти, поради богатия и разнообразен асортимент на луковици с пролетно засаждане Ви информираме, че може да направите предварителна поръчка направо от сайта на фирмата
 
Многообразието на култивираните видове позволява да се правят комбинации от последователно цъфтящи градински миксбордюри или самостоятелни групи. Подходящо е за букети и цветни аранжировки.
 
Сега е моментът да се извадят от земята луковиците и грудките на гладиолите, далиите, бегониите и останалите чуствителни на студ растения и да се съхранят до пролетта. Изкопайте ги внимателно, като пощадите всяка новообразувана издънка, без да засягате листата.
 
 
 
 1