Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Статии

Статии за Препарати

Страници: 1
 
Приготвяне на бордолезов разтвор Бордолезовият разтвор е най-използвания препарат за растителна защита срещу болестите по лозята, овощните дървета, тютюна и зеленчуците. Най-често употребяваният е така нареченият 1%-ов бордолезов разтвор, при приготвянето, на който за 100 литра разтвор са необходими 1 кг. син камък (меден сулфат) и 750 гр. негасена вар или 1,5-2 кг. гасена вар.
 
Как да приготвим работен разтвор за растителна защита? За приготвянето на разтвори за растителна защита е необходима чиста вода. Ако водата е варовита се неутрализира с 1 кг амониева селитра на 100 л. вода. Преди зареждане на пръскачките разтворите се филтрират през фина цедка или тензух.
 
Безопасност на труда при работа с препарати за растителна защита Препаратите за растителна защита са отровни не само неприятелите, причинителите на болести по растенията и плевелите, но и за човека, домашните животни, пчелите, рибите и други полезни организми.
 
В края на зимата е необходимо отстраняването на всички деформирани, заболели или неправилно растящи клони. Също така е необходимо да се просветли короната, като се отстранят растящите навътре или успоредно клони, които си пречат и засенчват.
 
През март се извършва предцъфтежно профилактично пръскане. Чрез него се ограничава плътността на щитоносните въшки, червения овощен акар, листните въшки, листните бълхи, листозавивачките, педомерките, ранното и късното кафяво гниене и др.
 
Пестициди – определение Пестицидите представляват разнородни по химичен състав и токсикологични свойства вещества. Името им произхожда от латинските думи – пест и цидо. „Пест” означава организъм, който предизвиква разрушаване, заболяване или увреждане на растения и животни, и „цидо” – унищожавам или убивам.
 
Борбата с болестите, неприятелите и плевелите ще бъде ефективна и успешна, ако се спазват някой основни правила при извършване на пръскане, прашене, фумигация и третиране на семена.
 
Таблица за определяне количеството на пестицидите в зависимост от концентрацията на работния разтвор
 
 
Страници: 1
 
 1