Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Статии

Статии за Божур

Страници: 1
 
Китайският гостенин не е претенциозен, желан е във всяка градина. На границата между пролетта и лятото великолепните божури украсяват градината.Заради прекрасната форма на цветовете , великолепните багри, приятния аромат и красивите листа тези цветя са едни от най-харесваните и по нищо не отстъпват на царицата роза.
 
Божурът (Peonia) има древна история. Както на повечето красиви цветя, родината му е Китай, а китайското му име е (най-красив). И наистина, когато погледнем една цъфнала градина, погледът ни се спира на голямата туфа едри, наситени цветове.
 
За да разкрием произхода на името на това красиво цвете, трябва да се пренесем от Азия в планината Олимп, която заема централно място в древногръцките легенди. Според митологията божурът е кръстен на гръцкия лекар Paeon, който използвал дарбата си, за да излекува един от боговете. Като благодарност той бил спасен от участта на всяко човешко същество и вместо да умре, бил превърнат в цвете.
 
 
Страници: 1
 
 1