Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Божур Bowl of Beauty # 1 бр.

Божур Bowl of Beauty # 1 бр.

 
опаковка с 1 бр.
размер: 2/3
височина на растението: 100 см. 
период на цъфтене: късна пролет до началото на лятото 
многогодишно

Божурът (Peonia) има древна история. Както на повечето красиви цветя, родината му е Китай, а китайското му име е (най-красив). И наистина, когато погледнем една цъфнала градина, погледът ни се спира на голямата туфа едри, наситени цветове. Божурът е култивиран преди повече от 4000 г. и е много почитан и обичан в Китай. Той се е превърнал във флорален национален символ, заел е своето място в китайския календар – на него е кръстен четвъртият месец от годината – с романтичното за нас име – Луната на божура.

Божурът е знак за просперитет и ако го имаме в градината си, той ще привлича богатството.

Днес божур може да видим почти навсякъде в различни колоритни багри, като храст или като дърво. Използва се за пищна украса в градината. Селектирани са различни видове, като се подчертава на големината, аромата и багрите. Можем да видим чисто бели божури, кремави, жълти, розови, червени, пурпурни, та дори цялата гама до черни. Божурът, който основно отглеждаме у нас е от семейството на тревистите и достига височина до 1.5 м. На есен надземните им части умират, а на пролет отново се възраждат. Още преди първата слана е добре да отрежем стъблата почти до корен, за да ги подготвим за зимата. В никакъв случай не трябва да режем храстовидните божури, защото няма да се развият.

Божурите виреят добре у нас. Те не са претенциозни, но предпочитат хумусни почви. Затова на есен е добре да разпръснем около корените му компост или гранулиран тор, за да ги предпазим от студовете през зимата и да подхраним почвата. 

Засаждат се от април до юни на разстояние 60 см. Цъфтят от късна пролет до началото на лятото.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1