Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Гъби Брястова кладница (1 опаковка с 24 пина)

Гъби Брястова кладница (1 опаковка с 24 пина)

 
Готови мицелизирани дюбели за инокулиране на дървесни стъбла и дървени трупи за отглеждане на  Улмариус/ Брястова кладница– HYPSIZYGUS ULMARIUS 

ДЕТАЙЛИ ЗА ПРОДУКТА

Улмариус/ Брястова кладница– HYPSIZYGUS ULMARIUS - Сравнително рядка гъба, която обикновено расте единично или на малки групи по брястове и бук. Hypzisigus ulmarius наподобява морфологично обикновената кладница откъдето произлиза и битовото и име, но е друг вид гъба и е с много подобър вкус, аромат  и нежна текстура.  Тази гъба може да стане доста голяма (4-15 см). Кулинарната и употреба е многообразна, а улмариусът съдържа и ценни за здравето витамини, полизахариди и миклоелементи. Среща се из цялото Северно полукълбо, но поради факта , че расте високо и е трудно достъпна не е особено позната. 

Съдържание на пакета:

24 бр. за 1 - 2  до 3 дървени трупи или стебла и вкоренени пънове, нискотемпературна восъчна свещ за запечатване на отворите, брошура .

Подходяща дървесина - топола, дъб, елша, трепетлика, клен, бреза, ясен, бук, върба или бряст.

Сезонът на плододаване на тази гъба е от края на лятото до началото на есента.

Класически се използва в за отглеждане на гъби в природни условия или в градината и се препоръчва за начинаещи. В зависимост от вида, гъбите могат да се събират през период от няколко години - докато гъбата не е изразходвала всички хранителни вещества в подложката. Плодните тела се появяват от втората година и гъбата може да плододава в период от три-пет и повече години, през сезона  подходящ за плододаване. Очакваният добив на реколтата е около 10% от теглото на прясната дървесина, разделени на многократни реколти за 3 до 5 години.

Размери на продукта: 10,5 см х 2 см х 15 см, Тегло 0,07 кг 
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1