Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Гъби Кладница (1 опаковка с 20 пина)

Гъби Кладница (1 опаковка с 20 пина)

 
Кладницата (Pleurotus ostreatus) расте при естествени условия върху гниеща горска дървесина в дъбови, букови и други широколистни гори на умерения пояс. Гъбата се култивира лесно в домашни условия. 

За отглеждане на гъбата ви е необходима стъблена дървесина от широколистни видове (дъб, бук, топола и др.). За целта може да бъде използвана дървесина с ниско качество, например от страничните разклонения на дървото. Стъблата трябва да са с диаметър не по-малък от 20 см. Те се нарязват на пънчета с дължина 30-40 см. Най-добре е дървесината да бъде прясно отсечена. Ако се използва суха дървесина тя трябва предварително да бъде накисната за 2-3 дни и след това да бъде "заразена" с гъбен мицел.

След внасяне на мицела пънчетата се поставят в помещения с температура на въздуха 1 5-20 градуса, това може да бъде избата на къщата, таван или друго свободно помещение. За да не изсъхва мицела, помещението се овлажнява периодично. Прерастването на мицела продължава 2-2,5 месеца. Върху повърхността на пънчетата се появява бял пухест налеп. След това пънчетата се изнасят на предназначените за тях места - засенчените части на градината. Те се заравят в почвата на дълбочина 2/3 от височината им, по този начин не се позволява те да изсъхнат. Разстоянието между отделните пънчета трябва да бъде 20-30 см.

В една опаковка има 20 пина

 
Продуктът не се предлага в момента.
 1