Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Гъби Кладница (1 опаковка с 24 пина)

Гъби Кладница (1 опаковка с 24 пина)

 
Кладницата е популярна и лесна за отглеждане гъба дори в домашни условия. Мицелът на този вид кладница е много здрав и жизнеспособен, което я прави предпочитана  в търговското отглеждане; следователно е популярен в търговското отглеждане. Плодните тела са керемидообразно подредени , бъбрековидни с размер от 5 до 15 см. Шапката е сивкаво кафява до виолетова. За нормалното развитие на кладницата е необходима светлина. Именно под нейно въздействие гъбите потъмняват образувайки витамин D (калциферол) .  Кладницата е богата и на  на В-витамини като тиамин, рибофлавин и ниацин, витамин С, и фолиева киселина. Една четвърт от сухото вещество на гъбата са протеини, съдържащи всички незаменими аминокиселини. Най-важните съединения на кладницата  са ловастатин и полизахаридът плеуран.  Кулинарната й употреба е много вариантна, гъбата не променя цвета си при готвене, а деликатният и аромат не се натрапва в ястията.
Готови мицелизирани дюбели за инокулиране на дървесни стъбла и дървени трупи.
Съдържание на пакета:
24 бр. за 1 - 2  до 3 дървени трупи или стебла и вкоренени пънове, нискотемпературна восъчна свещ за запечатване на отворите, брошура
Получавате готови мицелизирани дюбели за дърво за инокулиране на дървесни стъбла.
Подходяща дървесина - топола, дъб, елша, трепетлика, клен, бреза, ясен, бук, върба или бряст.
Сезонът на плододаване на тази гъба е от края на лятото до началото на есента.
Класически се използва в за отглеждане на гъби в природни условия или в градината и се препоръчва за начинаещи. В зависимост от вида, гъбите могат да се събират през период от няколко години - докато гъбата не е изразходвала всички хранителни вещества в подложката. Плодните тела се появяват от втората година и гъбата може да плододава в период от три-пет и повече години, през сезона  подходящ за плододаване. Очакваният добив на реколтата е около 10% от теглото на прясната дървесина, разделени на многократни реколти за 3 до 5 години.
Размери на продукта: 10,5 см х 2 см х 15 см, Тегло 0,07 кг
Продуктът е подходящ за отглеждане на органични гъби в съответствие с Регламент ЕО 834/2007 и 889/2008
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1