Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Гъби Лъвска грива (1 опаковка с 24 пина)

Гъби Лъвска грива (1 опаковка с 24 пина)

 
Херициумът (Hericium erinaceus), познат като Лъвска грива,  а у нас основно като Игловиден корал е рядка и изключително ценна гъба с впечатляващ външен вид , добри вкусови качества и уникални терапевтични свойства. Гъбата е вписана в Червената книга на България като „Застрашен“ вид. Може да се срещне из цялата страна в широколистния горски пояс, където расте върху отпаднала дървесина, пънове или стволовете на живи дървета от широколистни видове/дъб, бук, липа, ясен ,топола и др/. Плододава върху едно и също дърво с години. Най-често на места с фрактура на кората или на мястото на отчупен или отрязан клони, на високи пънове, понякога в кухини, поотделно, рядко група от 2-3 плодови тела. Среща се повсеместно , но не масово в умерения и субтропичния пояс на Северното полукълбо.
Готови мицелизирани дюбели за инокулиране на дървесни стъбла и дървени трупи.
Съдържание на пакета:
24 бр. за 1 - 2  до 3 дървени трупи или стебла и вкоренени пънове, нискотемпературна восъчна свещ за запечатване на отворите, брошура
Получавате готови мицелизирани дюбели за дърво за инокулиране на дървесни стъбла.
Подходяща дървесина - топола, дъб, елша, трепетлика, клен, бреза, ясен, бук, върба или бряст.
Сезонът на плододаване на тази гъба е от края на лятото до началото на есента.
Класически се използва в за отглеждане на гъби в природни условия или в градината и се препоръчва за начинаещи. В зависимост от вида, гъбите могат да се събират през период от няколко години - докато гъбата не е изразходвала всички хранителни вещества в подложката. Плодните тела се появяват от втората година и гъбата може да плододава в период от три-пет и повече години, през сезона  подходящ за плододаване. Очакваният добив на реколтата е около 10% от теглото на прясната дървесина, разделени на многократни реколти за 3 до 5 години.
Размери на продукта: 10,5 см х 2 см х 15 см, Тегло 0,07 кг
Продуктът е подходящ за отглеждане на органични гъби в съответствие с Регламент ЕО 834/2007 и 889/2008
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1