Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Гъби Рогочовка (1 опаковка с 24 пина)

Гъби Рогочовка (1 опаковка с 24 пина)

 
Мицелизирани дюбели - Рогочовка - POLYPORUS UMBELLATUS

ОПИСАНИЕ
Готови мицелизирани дюбели за инокулиране на дървесни стъбла и дървени трупи за отглеждане на Рогочовка - POLYPORUS UMBELLATUS  

ДЕТАЙЛИ ЗА ПРОДУКТА
Polyporus umbellatus създава храстовидни плодни тела, съставени от многобройни кръгли единично стоящи вдлъбнати плодови шапки. Те могат да достигнат диаметри от 20 до 40, понякога 50 см и да тежат няколко килограма. Отделните стъбла се сближават в обща дръжка. Стъблото възниква от черно-кафяв склероций“картофообразен мицел“, който се намира близо до почвената повърхност. Отделните шапки са оцветени бледо жълто до сивокафяво и имат ширина от 1 - 4 cm. Те имат грапава повърхност и са вдлъбнати в средата. Ръбът е вълнообразно огънат и сравнително тънък. В долната част на шапките е белезникав порест слой, който може да стигне далеч по стъблото. Порите са кръгли, а тръбите са дълги от един до два сантиметра. Плътта също е белезникава, влакнеста и чуплива. Мирише на брашно, приятно, когато е младо; старите гъби имат  неприятна миризма. Гъбата е с добри кулинарни и многобройни лечебни качества. Описанието е подробно в съпъстсващата брошура.  

Съдържание на пакета:

24 бр. за 1 - 2  до 3 дървени трупи или стебла и вкоренени пънове, нискотемпературна восъчна свещ за запечатване на отворите, брошура 

Получавате готови мицелизирани дюбели за дърво за инокулиране на дървесни стъбла.

Подходяща дървесина - топола, дъб, елша, трепетлика, клен, бреза, ясен, бук, върба или бряст.

Сезонът на плододаване на тази гъба е от края на лятото до началото на есента.

Класически се използва в за отглеждане на гъби в природни условия или в градината и се препоръчва за начинаещи. В зависимост от вида, гъбите могат да се събират през период от няколко години - докато гъбата не е изразходвала всички хранителни вещества в подложката. Плодните тела се появяват от втората година и гъбата може да плододава в период от три-пет и повече години, през сезона  подходящ за плододаване. Очакваният добив на реколтата е около 10% от теглото на прясната дървесина, разделени на многократни реколти за 3 до 5 години.

Размери на продукта: 10,5 см х 2 см х 15 см, Тегло 0,07 кг 
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1