Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Гъби Шиитаке (1 опаковка с 24 пина)

Гъби Шиитаке (1 опаковка с 24 пина)

 
Шиитаке щамът произхожда от Китай и е специално разработен за отглеждане на шиитаке на открито върху дървени трупи. За отглеждане върху мицелизиран блок в оранжерия този щам е идеален за пролет и есен, тъй като носи най-добър добив при средна температура (15 - 18 ° C). Когато се култивира на открито, този щам създава по-малки плодни тела, при подходящи метеорологични условия плодните тела започват да се напукват и правят  цененото в Азия Huagu Shiitake (Flower-Shiitake) с висока цена. Напукването увеличава повърхността, което води до по-интензивен вкус и по-твърда текстура, допълнително напуканото шиитаке може да абсорбира повече от използваните подправки и сосове по време на готвенето. Първоначално шиитаке е била разпространена  в Япония, Корея и Китай и специалните особености и специфика на гъбите са познати на хората от повече от 2000 години. Миризмата на тази специална гъба е много подобна на чесън и се дължи на съставка, наречена Lentiionine. Шиитаке се смята за една от  най-популярните гъби  в света. 
Готови мицелизирани дюбели за инокулиране на дървесни стъбла и дървени трупи.
Съдържание на пакета:
24 бр. за 1 - 2  до 3 дървени трупи или стебла и вкоренени пънове, нискотемпературна восъчна свещ за запечатване на отворите, брошура
Получавате готови мицелизирани дюбели за дърво за инокулиране на дървесни стъбла.
Подходяща дървесина - топола, дъб, елша, трепетлика, клен, бреза, ясен, бук, върба или бряст.
Сезонът на плододаване на тази гъба е от края на лятото до началото на есента.
Класически се използва в за отглеждане на гъби в природни условия или в градината и се препоръчва за начинаещи. В зависимост от вида, гъбите могат да се събират през период от няколко години - докато гъбата не е изразходвала всички хранителни вещества в подложката. Плодните тела се появяват от втората година и гъбата може да плододава в период от три-пет и повече години, през сезона  подходящ за плододаване. Очакваният добив на реколтата е около 10% от теглото на прясната дървесина, разделени на многократни реколти за 3 до 5 години.
Размери на продукта: 10,5 см х 2 см х 15 см, Тегло 0,07 кг

Продуктът е подходящ за отглеждане на органични гъби в съответствие с Регламент ЕО 834/2007 и 889/2008.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1