Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Дамско сърце Fire Island ` 1 бр. №10478

Дамско сърце Fire Island ` 1 бр. №10478

 
опаковка с 1 бр. 
размер: І
височина на растението: 35 см. 
период на цъфтене: юли- септември 
многогодишно, цъфтящо

Това многогодишно цвете краси градините през цялата пролет - от април до юни, с нежните и ефектни розови или бели цветчета, висящи на едностранно разположени гроздове. Листата са наредени последователно, имат дълги дръжки и дълбоко врязани сегменти. Стъблата са разклонени, със синьозелен отенък и стигат до 50 – 60 см.
Названието на рода произлиза от dis – две и kentron – шип, намек за двата шипа на цвета. Цветчетата наподобяват формата на сърце, затова у нас се нарича "Дамско сърце", руснаците му викат "Разбитое сердце", а в латиноезичния свят носи страховитото име Bleeding Heart (Кървящо сърце).

Грижи: Това красиво цвете е непретенциозно към почвата, но расте по-добре в лека, хранителна почва с умерена влага и е подходящо за сенчести места. Известни са около 20 вида, разпространени в Азия и Северна Америка.

Размножаване: Размножава се чрез делене на храста, както и чрез стъблени ризници. Засаждат се от март до юни на разстояние 30 -35 см. и дълбочина 10 см. Може и да се форсира през зимата в топли помещения. В края на ноември се пресажда от градината и се държи при 20 градуса. Редовно се полива и подхранва с тор за цъфтящи. Започва да цъфти след 20 – 30 дни, около Нова година без някакъв специален режим.

Подходящи партньори са незабравката, късно цъфтящите бели нарциси, розови и бели лалета.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1