Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Ехинацея Double Decker 1 бр. №11136

Ехинацея Double Decker 1 бр. №11136

 
опаковка с 1 бр.  
размер: І    
височина на растението: 60 см. 
цъфтеж: от юни до късна есен  
многогодишно

Тази великолепна представителка на семейство Астри е родом от Северна Америка. Цветовете и са подобни на нашенските маргаритки, красят както откритите прерии, така и горите, и речните брегове на почти всички щати. Приспособява към най-различни климатични условия. В родината си се отглежда в плантации като суровина за фармацевтичната промишленост.

Ехинацеята краси градините от май до късна есен, когато сланите прекъсват буйния й цъфтеж. Тя е многогодишно тревисто растение. Стъблата й са високи 60 см. Цветовете й, както при всички представители на семейството на астрите, всъщност са съцветия-кошнички. Те също са едри – до 10-15 см в диаметър, разположени по върховете на стъблата.  Отглеждането на ехинацеята е лесно – тя може да расте чудесно както на открито слънчево място, така и в леката сянка на дърветата. Към почвата няма специални изисквания. Не страда от нападенията на вредители и болести. За да бъде цъфтежът богат и продължителен, прецъфтелите кошнички се премахват.

Засаждане: Коренищата се засаждат от март до юни на разстояние 60 см. едно от друго  и дълбочина 10 см.

Най – добре изглеждат когато са на отделни големи групи, а също и в средната част на миксбордерите. Най-подходящи съседи за тях са гергините, монардите, рудбекиите, книфофиите и още много други, с които съвпада периодът на цъфтеж

Производител: Холандия
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1