Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Кала Regal ` 1 бр. № 10235

Кала Regal ` 1 бр. № 10235

 
опаковка с 1 бр. 
размер: 12/14  
височина на растението: височина 55 см.

Zantedeschia се отглежда лесно почти в целия свят. Има два вида кала – вечнозелената Zantedeschia Aethiopica  и цветните хибриди, често наричани мини кали. Двата вида се отглеждат по доста различен начин!

Отглеждане на цветните хибриди 
Цветните хибриди се наричат мини кали, защото цветовете им са по-къси от тези на Aethiopica. Но това не е особено точно, защото някои цветове могат да бъдат доста дълги до 63 см и доста големи до 13 см.. По принцип хибридите цъфтят през лятото. 

Цветните кали обичат песъчлива и добре дренирана почва и местоположение на директно слънце или частична сянка. Те могат да се отглеждат еднакво добре в саксии или в градината. Засадете ги, когато времето се затопли, защото комбинацията студ  и влага води до загниване. 

Засадете грудките на дълбочина 8-10 см с “очите” нагоре. Дори да засадите грудката наопаки или настрани, това няма да повлияе на растежа, така че не се тревожете особено. Калите обичат слънцето, но обичат да им е хладно на корените. Това е важно, така че покрийте почвата с компост, тор или подобен изолиращ материал. 

След като засадите грудката, полейте леко и изчакайте над почвата да се покаже листо, тогава полейте пак леко. Ако поливате прекалено преди да започне растежа, има опасност от загниване на грудката. По време на растеж поливайте обилно и не позволявайте засъхване на почвата, защото това може да доведе до заспиване на грудката. 

Цветовете на калата са много трайни – върху растението или във ваза. Ако ги отрежете и поставите във ваза, много е важно да сменявате водата всеки ден.

Различните видове кали имат различен брой цветове – от един два до над шест. След като калата прецъфти, цветовете започват да се затварят и потъмняват, понякога външната им страна позеленява. Отрежете цвета или го оставете да направи семена. Листата остават зелени до края на лятото.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1