Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Кампис тромпетно цвете Flamenco (саксия)

Кампис тромпетно цвете Flamenco (саксия)

 
Текома, Кампсис, Тромпетно цвете

Този великолепен храст с опадливи листа е един от най-красивите и ефектни увивни растения. Изключително впечатляващи са едрите му – оранжеви, червени или жълти – цветове. Идващо от Северна Америка, това растение е добило популярност у нас и се използва широко в озеленяването. На дължина може да достигне до 10м. Опадливите му листа са малки, с елепсовидна форма, разположени срещуположно по тънките стебла. Имат интересна жълта есенна окраска, но не те са впечатляващото у това растение. Нещото, което ще накара съседите да ни завидят са невероятните му цветове – големи (5-7 см.), фуниевидни, много ярки и доста обилни, те се появяват през юни-юли. По форма напомнят на тромпети, от където идва популярното име – тромпетна лоза.  

 Растението пълзи със захващащи се корени по зидове и стени, засадено свободно достига височина 5-10 м, а в голям съд - 2-3 м. Листата му са светлозелени и нарязани. 

Период на цъфтене: юли до октомври.

Месторастене: Слънчево и защитено от вятър.

Поливане, торене: В периода на израстване се полива обилно и до август се наторява всяка седмица.
Други грижи: Прецъфтелите „тромпети'' се отстраняват редовно.

Презимуване: На открито със зимна защита. В по-топлите дни се полива умерено. През февруари всички издънки, които са цъфтели, се изрязват до няколко очички (пазвени пъпки), както и евентуално измръзналата дървесина. Кампсисът цъфти по новите, тазгодишни клонки.

Съвети за оформление: Засадете тъмносини лобелии като подсевна култура на  кампсиса, който обича основата му да бъде на сянка.

Важно! Много от растенията променят вида си през периодите на своята вегетация, но тук се представят в най-атрактивния им вид, цъфтеж или листно-декоративна украса.
Снимката е илюстративна и показва как ще изглежда растението след положените грижи!

Растенията са засадени саксии и могат да се засаждат на постоянно място от ранна пролет до късна есен.
Височината на надземната част е 60 + см.
 
За поръчка
  • 1 бр. саксия - 18 лв
  • бр.
 1