Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Крокосмия Mixed # 10 бр.

Крокосмия Mixed # 10 бр.

 
опаковка с 10 бр. 
размер:6/8
височина на растението: 75 см. 
период на цъфтене: юли- септември 
многогодишно, цъфтящо

Необикновенно луковично растение известно още като Монтбретея. Тя е далечен братовчед на гладиолата. Расте най - добре на туфи и е идеална за цветната леха в градината. Има дълги, остри, светло зелени листа, които контрастират силно на  ароматните, фуниевидни  гъсти класовидни съцветия. Идеални за отрязан цвят. Произхожда от Южна Африка.

Местообитание: Силно слънчево и топло. Почва нормално влажна до умерено суха, пропусклива, богата на хранителни вещества.   
Отглеждане: Овреме на време се подхранва с минерални торове. Чувствително към студ и мокро през зимата! През есента не отстранявайте изсъхналите листа, а покрийте короната с папрат или брезови трески. На пролет повдигнете и разделете клонките и ги засадете на разстояние 8 - 10 см. и дълбочина 6 - 8 см. Полейте добре и поддържайте почвата влажна. 

Размножение: Разделяне на луковиците през пролетта. Засаждат се от март до юни на разстояние 10 см. и дълбочина 5 см. Растението цъфти от юли до септември. Достига височина 75 см.. Може да се отглежда и в саксии и сандъчета. 
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1