Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Къща за гъбки Жълта Кладница

Къща за гъбки Жълта Кладница

 
Къща за гъбки“ ти дава възможност да отгледаш храната си вкъщи по един лесен, приятен и образователен начин.
Представлява кутия с органичен субстрат, инокулиран с мицел на Жълта /лимонена/ кладница /Pleurotus Citrinopleatus/, от който ще отгледаш около половин килограм от екзотичните и изискани гъби. При следване на инструкциите и правилна експлоатация, може да очакваш първата реколта след около две седмици.

ДЕТАЙЛИ ЗА ПРОДУКТА
Жълтата /лимонена/ кладница /Pleurotus Citrinopleatus/е вид базидиева гъба от род Кладница В природата се среща в Източна Азия и е популярен гастрономически деликатес.Името си е получила от наситения лимонен цвят на плодните тела.Наричат я дори златна кладница. Цветът е изключително наситен при младите гъби, при по-старите постепенно изсветлява  и достига до кремаво. Гроздовете от гъби се състоят от нежни фуниевидни гъбки с диаметър от 3 до 10 см. Гъбата има фина структура и нежен гъбен аромат. Споровият прашец е бял. Ценен диетичен продукт, Може да се суши,маринова, осолява и да се приготвя в свежо състояние. Може да се отглежда и върху дървесина  в климатичните условия на България.

Как работи „Къща за гъбки“?

Отстрани предния капак, разрежи плика, напръскай с вода и дръж кутията на защитено от слънце място. Не забравяй да поддържаш влажността. След около две седмици ще обереш първите гъби. 

"Къща за гъбки" е подходяща за всеки, който иска сам да си отгледа полезна, вкусна и екологично чиста храна у дома, лесно и без специални приготовления. И, разбира се, за децата – каква по-голяма радост от това да гледаш как гъбите ти растат (а те растат с часове).
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1