Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Къща за гъбки Розова Кладница

Къща за гъбки Розова Кладница

 
„Къща за гъбки“ ти дава възможност да отгледаш храната си вкъщи по един лесен, приятен и образователен начин.

Представлява кутия с органичен субстрат, инокулиран с мицел на кладница (Pleurotus ostreatus), от който ще отгледаш около килограм гъби. При следване на инструкциите и правилна експлоатация, може да очакваш първата реколта след около две седмици. 

ДЕТАЙЛИ ЗА ПРОДУКТА
Розата кладница Pleurotus djamor е розова тропическа разновидност на кладницата със специфичен аромат и вкус, оприличаван на морски дарове. Това я прави популярна  в кулинарията, а ефектният й външен вид е особено впечатляващ. Гъбата вирее особено безпроблемно през топлите месеци на годината.

Отглеждането й не е по-различно от това на обикновената кладница. Розовата кладница трябва да се бере сравнително млада, тъй като старите плодни тела започват да изсветляват, а сроотделянето се усилва. Изсушена гъбата запазва цвета си и така може да бъде добавяна в различни ястия.

Как работи „Къща за гъбки“?

Отстрани предния капак, разрежи плика, напръскай с вода и дръж кутията на защитено от слънце място. Не забравяй да поддържаш влажността. След около две седмици ще обереш първите гъби. 

"Къща за гъбки" е подходяща за всеки, който иска сам да си отгледа полезна, вкусна и екологично чиста храна у дома, лесно и без специални приготовления. И, разбира се, за децата – каква по-голяма радост от това да гледаш как гъбите ти растат (а те растат с часове).
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1