Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Лиатрис Spicata 10 бр. № 10256

Лиатрис Spicata 10 бр. № 10256

 
опаковка с 10 бр. 
размер:6/8
височина на растението: 70 см. 
период на цъфтене: юли- септември 
многогодишно, цъфтящо 

Род лиатрис е естествено разпространен в Северна Америка от средна Канада, през САЩ до северно Мексико. Известни в родината си още като Ярко перо и Пламтяща звезда. 
Простите цветчета на растението се отварят от върха надолу по копиевидното съцветие високо около 70 см.
По принцип не се нуждае от опора, освен ако растението не е в много богата и влажна почва. Листната маса се оцветява в бронзово през есента, когато умира. 

Като декоративно растение се предпочитат сортовете на вида Spicata като се използва в перенни групи, бордюри или в букет. Добре се връзва копиевидното му съцветие между едри листа. Също така може да се комбинира и с декоративни треви или ако се насади в големи групи. Идеален за свежи или сухи букети, като цветът се отрязва когато 2/3 от него вече е цъфнал. 
Лиатрисите са лесни за гледане и не се нападат от неприятели. Болести по тях се срещат само в случаи при гъсто засадени растения и недобра циркулация на въздуха. 

Цъфтежа протича през юли август. Растението е степно и е подходящо за оформяме в скални кътове, цветни композиции на добре огрети места или за създаване на вече модерните прерийни, диворастящи и пеперудени градини.

Засаждане: от март до юни на разстояние 10 см. и дълбочина 4-5 см.
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1