Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Мак Kleine Tanzerin # 1 бр.

Мак Kleine Tanzerin # 1 бр.

 
Многогодишно тревисто растение с презимуващо коренище. Коренът е централен, вретеновиден, неразклонен. Стъблото е неразклонено, силно окосмено. Листата също са покрити с гъсти и остри власинки, като най долните са събрани в гъста розетка. Те са удължено ланцетни, дълбоко нарязани. Цветовете са много едри. Плодът е кутийка с множество дребни семена. Напълно зимоустойчиво растение. Високо около 50 см.

Цъфтеж:  Цъфти през май - юни. Цветовете са едри до 12-15 см в диаметър.  

Отглеждане:  На открито и слънчево място, с лека и добре дренирана почва. Понася и леко засенчване. Преовлажняването и застояването на  води могат да доведат до загниване на коренището. Многогодишният мак е непретенциозно, сухоустойчиво и дълговечно растение. През лятото листната маса може да изчезне напълно, есента отново се развива. Добре реагира на умерено торене - цъфти по-обилно и с по-едри цветове.

Използване:  Макът е добър солитер, но също така се използва в смесени цветни бордюри или цветни групи. Цъфтежът не е продължителен, но за сметка на това много ефектен.

 
Продуктът не се предлага в момента.
 1