Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Розова боровинка Pink Lemonade (кутия)

Розова боровинка Pink Lemonade (кутия)

 
Нов листопаден сорт боровинка, селектиран 2011 г.

Много лесен за отглеждане дори от начинаещи градинари.

Предпочита слънчеви изложения. Може да се развива и на полусянка, но тогава плододава по-малко.
Растението е много издръжливо на ниски температури под - 40°C. 
Плодовете нямат нужда от опрашване. 

Май-Юни цъфти с розово-бели цветове. 

Плодовете първоначално са зелени, преминават през бледо розова окраска и когато придобият наситено розов цвят са готови за консумация.
Узрелите плодове се задържат на растението в продължение на около 8-12 дни, след което започват да окапват. 

Листната маса също е много атрактивна - от ярко зелени през лятото, есенно време се обагрят в оранжево, след това в тъмно-червено и преди да окапят - в червено-кафяво.
Мнозина проявяват голям интерес към това растение, тъй като плодовете му имат много ценни хранителни и лечебни свойства.

Отрупаните с плодове храсти имат декоративно значение и предизвикват много положителни емоции.
Ето защо мнозина любознателни граждани и любители на редки видове желаят да я отглеждат. 
На Европейския и световния пазар боровинката е много търсен овощен вид и в последните години е хит заради антиоксидантните свойства. Според последните научни изследвания и съобщения плодовете й са мощен антиалерген. Тя влиза в менюто на космонавтите, защото е мощен стимулатор на имунната система. Институтите, които създават високи технологии, вече имат програми и я изпитват за създаването на антиалергични препарати.

Плодовете на боровинките освен за хранителни цели се използват и като лечебно средство. Те действат укрепващо на човешкия организъм и са добро средство против анемия. Употребата им предпазва и възпира развитието на хипертония и атеросклероза. С тях се лекуват успешно някои заболявания на стомаха (гастрит, бъбреците и пикочния мехур). Употребяват се също за гаргара при устни, зъбни и гърлени заболявания, действат антисептично. 

Най-подходящи за отглеждане са песъчливо-торфените почви с кисела реакция (pH 4,3-4,8), с ниво на подпочвените води, не по-високо от 40 см и не по-ниско от 75 см.

Неподходящи за отглеждане са тежките глинести почви или почвите с алкална реакция.
Поради плитко разположената коренова система не понася засушаване, както и продължително понижаване нивото на подпочвените води в зоната на коренообитаемия почвен слой.  Започват да плододават на втората година след засаждането. 

Растенията са вкоренени в контейнер 9 см. (саксия)
Произход: Холандия
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1