Всички посочени цени са с ДДС. За търговци и по-големи количества има отстъпки. За повече информация моля свържете се с нас.
 
Отговорили сте на всички въпроси Резултати
 
 

Начало - Хрян Armoracia Rusticana ` 1 бр.

Хрян Armoracia Rusticana ` 1 бр.

 
опаковка с 1 бр. 
размер: I
многогодишно

Хрянът е много студоустойчиво растение, поради което може да зимува на открито, даже и в безснежни зими. Иначе към топлината не е взискателен, пък и към другите условия няма високи изисквания. Необходимо е обаче да се отглежда на дълбока, влагоемна, добре обработена почва, с пропусклива подпочва и ниска подпочвена вода; много подходящи са старите почви, на които са отглеждани окопни култури с внасяне на оборски тор.

Хрянът се отглежда чрез засаждане на коренови резници рано през пролетта.

Резниците се садят под наклон 45°, като горният им край се зарива с 3-4 см почва. В началото на август коренищата се отгрибват и се почистват внимателно страничните пъпки по тях - така се получават качествени недеформирани коренища, след това отново се зариват.
При засаждане на резници, дълги 20-25 см, реколта от хрян се получава още през първата година след засаждането. Когато са засадени по-къси и по-слаби резници, реколтирането става на втората година.

Коренищата на хряна се прибират през октомври. Прибирането на коренищата на хряна може да продължи и през зимата, но не и в замръзнала почва. Самите коренища трябва да се пазят от замръзване, за да не гният.

Производител: Холандия
 
Продуктът не се предлага в момента.
 1